Lorentzon fastigheter säljer till hyresgäster

Lorentzon Bostad AB har sålt en centralt belägen fastighet i Skövde till sina hyresgäster. Alla hyresgästerna har valt att teckna bostadsrätt.

Fastigheten Granen 17 vid Skolgatan i Skövde innehåller 23 st. lägenheter samt tre butikslokaler. Detta är den första större ombildningsaffären på länge i Skövde och entusiasmen bland de boende över att få köpa sin bostad har varit stor.

Arne Lorentzon är mycket glad över att hans hyresgäster visar förtroendet att köpa fastigheten. ”Jag hoppas verkligen att detta skall inspirera fler hyresgäster och fastighetsägare. Även allmännyttan borde bidra genom att medverka till fler ombildningar, det är bra för hela Skövderegionen ” säger Arne Lorentzon.

”Det är ovanligt att alla hyresgäster köper direkt vid en ombildning” säger Håkan Olsson vid Forum Fastighetsekonomi som varit hyresgästernas rådgivare.

”Vi i bostadsrättsföreningen har upplevt hur gemenskapen och intresset för huset har ökat under ombildningsprocessen och vi tycker att det skall bli spännande att få förmånen att själva ta ansvar för vårt boende” säger Ulrika Elgefors i Brf Tre Trädgårdars styrelse.

Frågor besvaras av:

Håkan Olsson, Forum Fastighetsekonomi AB, 070-620 51 31, hakan.olsson@fforum.se

Länk till artikeln i Skövde Nyheter

Länk till artikel i Skaraborgs Allehanda

Länk till artikel i Fastighetssverige

Länk till Lorentzon